google-site-verification=jRkTBKlETLzQLbjYmX6PwS0tSy3UVYmx4hEzS3IxVd0
top of page
Distribuitor si montator autorizat pentru: tigla metalica Novatik Natura in Constanta
  • - Tiglele  metalice Novatik Natura - Tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica.
  • - Tigla metalica Novatik Metal - Tigla Metalica 0.5mm culori mate.
tigla%20metalica%20novatik%20constanta_e
     Tigle metalice Novatik Natura Constanta
   Tiglele metalice cu acoperire de roca vulcanica sunt considerate de multi ca fiind cele mai durabile, pastrand totodata aspectul natural si fiind extrem de eficiente din punct de vedere energetic si ecologic.
   Tigla metalica Novatik beneficiaza de un sistem de fixare solid si sigur, considerat unul dintre cele mai sigure de pe piata, astfel ca acoperisul tau va rezista chiar si in fata unor fenomene meteo extreme.
   Novatik NATURA cuprinde 4 profile distincte de tigla metalica acoperis: NATURA Classic, NATURA Slate, NATURA Wood si NATURA Roman. Novatik NATURA a fost creata din dorinta de a oferi solutii premium pentru acoperisuri, printr-o tigla metalica cu acoperire de roca vulcanica care sa raspunda cerintelor estetice si tehnice, chiar si celor mai indraznete si inedite proiecte.                         
Modulele Novatik NATURA CLASSIC

își păstrează versatilitatea și eleganța prin designul simetric și liniile curbe ale profilului. Așa cum însuși numele sugerează, longevitate și rezistență în timp, frumusețea atemporală a profilului Novatik NATURA CLASSIC reprezintă soluția ideală atunci când se dorește păstrarea stilului tradițional al acoperișului.

novatik_natura_classic_garantie_edited.j
Modulele Novatik NATURA ROMAN

oferă un farmec mediteranean unic, cu performanțe imbatabile și aspect desăvârșit. Arhitectura acoperișurilor mediteraneene presupune culori calde, naturale, pante line și curbe ample, atribute pe care Novatik NATURA ROMAN le-a redefinit printr-o soluție inteligentă și versatilă.

Modulele  Novatik NATURA SLATE

sunt atipice pentru țiglele metalice datorită designului modulelor ce permite crearea unei configurații care te duce cu gândul la învelitorile din plăci de ardezie. Acest profil plat se pretează atât placărilor verticale cât și acoperișurilor înclinate, reprezentând soluția ideală pentru construcțiile cu un design modern, contemporan, dar și pentru renovări. Învelitorile plate în culori neutre reprezintă principalele tendințe în arhitectura modernă, fiind ușor de integrat în proiectele contemporane.

Module Novatik NATURA WOOD

reinterpreteză aspectul natural al șindrilei de lemn, prin tehnologii moderne, montaj simplu și rapid. Acoperirea cu rocă vulcanică redă farmecul natural și oferă un rezultat architectural deosebit oricărei contrucții, fiind alegerea ideală pentru orice tip de locuință ce dorește să amintească de specificul acoperișurilor din șindrilă de lemn. Lipsa întreținerii, spre deosebire de șindrilele tradiționale, face ca șindrila metalică Novatik NATURA WOOD să devină o soluție extrem de eficientă și economică.

Tigla novatik Constanta

      Tigla Metalica NOVATIK Metal Constanta

 

Tigla metalica in Constanta Novatik este prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania. Otelul din care sunt produse tiglele Novatik este stabil, rezistent si sigur. Otelul cu acoperirea Colofer® - marca inregistrata a VoestAlpine - are grosimea de 0,5mm si acoperire de ZnMg de 120gr pe ambele fete. Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura o protective sporita la coroziune ( atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri).

           DE CE NOVATIK?

1.DURATĂ DE VIAȚĂ SPORITĂ DATORITĂ STRATULUI INOVATOR MG+ZN

Una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le facem atunci când ia naștere un nou produs, alături de designul acestuia, este determinarea tipului de aliaj care se potrivește cel mai bine aplicației sale specifice. Aliajele aluminiu-zinc, magneziu-zinc și titan-zinc sunt cele mai comune tipuri de aliaje metalice neferoase utilizate pentru protecția la coroziune a învelitorilor metalice.

Aliajul ZnMg este un aliaj în care zincul are o pondere majoră și procentul de magneziu din structura aliajului este riguros controlat pentru că el definește proprietățile aliajului. Metalele din structura aliajului sunt adaptate cu precizie procesului de zincare la cald și laminare în oţelăriile VoestAlpine Austria și fac din acest material alegerea ideală în aplicațiile pentru învelitori metalice.

 Avantajele recunoscute ale magneziului în aliajul ZnMg includ un amestec unic de densitate scăzută, rezistență specifică ridicată, rigiditate, disiparea căldurii și absorbția vibrațiilor.

De asemenea, stabilizarea zincului în procesul de coroziune cu ajutorul magneziului face ca grosimea stratului de protecție să fie mult mai subțire, oferind aceeași calitate ridicată a protecției împotriva coroziunii.

În plus, oferă o protecție sporită în cazul marginilor tăiate (muchii "vii") și al zgârieturilor accidentale, pentru că una dintre proprietățile oțelului protejat cu ZnMg este cea de "auto-vindecare". Oțelul expus în zonele unde stratul de protecție a fost deteriorat (zgârieturi, margini tăiate, găuri etc.) este protejat de dizolvarea stratului de protecție adiacent, care este corodat preferențial, spre deosebire de oțel.

În zona litoralului, comportamentul stratului protector al oțelului este diferită. Conţinutul de sare al aerului este invers proporţional cu distanţa față de țărmul mării. Zincul se oxidează în aceeaşi măsură ca şi în mediul urban sau rural, cu diferenţa că vine în contact direct cu salinitatea din apa mării (zona de spargere a valurilor) şi cu zonele în care evaporarea apei mării este puternică. Recomandarea specialiștilor VoestAlpine pentru asemenea atmosferă este tipul de protecție HighCoat, aceasta având protecția anticorozivă de zinc 275 g/mp sau Zinc-Magneziu 120 g/mp și de 50 microni polyurethane /polyamide, material de construcţie excelent pentru realizarea acoperişurilor în zona de litoral.

2.FIXARE ROBUSTĂ BAZATĂ PE REZISTENȚĂ LA FORFECARE

Modulele Novatik se montează pe suprafața învelitorii, începând de sus în jos și se fixează folosind cuie striate, tratate anticoroziv sau șuruburi galvanizate cu șaiba și garnitură EPDM, în plan paralel cu planul învelitorii, pe șipca orizontală cu secțiunea de minim 40/50 mm. În zonele de intersecție, panourile se fălțuiesc pentru o etanșare perfectă, nefiind necesare masticuri, silicon, garnituri sau bureți de etanșare.

Numărul cuielor sau al șuruburilor este de minimum 8 buc/mp, asigurând o fixare fermă, etanșă (fiecare cui/șurub străpunge paralel cu planul învelitorii două module de tablă suprapuse, facând imposibilă o infiltrație a apei în zona elementului de fixare).

bottom of page